Градината

Садење и грижа за необичен цвет лупин

Лупин со право се смета за убав скромен цвет. Лупинот му припаѓа на семејството со бобинки и може да порасне до 120 сантиметри.

Всушност, цветот содржи многу предности, бидејќи истовремено му е угодно на човечкото око и носи исклучителни придобивки за земјата, која тие растат.

Азот се акумулира во кореновиот систем на цветот, има позитивен ефект врз почвата. Самиот по себе, лупинот не е многу пребирлив за себе, грижата за него е минимална.

Многу е интересно да се знае дека лупинот може да цвета неколку пати - во мај и август. Значи, ако сакате да уживате во своите убави свеќи двапати годишно - отсечете го врвот кога ќе избледне, а во август ќе можете да го гледате цутот.

Цветовите на свеќа се наоѓаат до шеесет сантиметри во должина. Во однос на цветовите, велат дека можат да бидат од разни бои: црвена, сина, розова, портокалова, жолта, бела, виолетова, итн.

Почетник цвеќарница ќе биде љубопитен за фактот: lupins доаѓаат во две бои.

Без да се земат предвид синонимите во нашето време, се познати околу двесте видови лупин. Американците сакаат ладен лупин, често се наоѓаат во близина на градовите.

Вреди да се напомене дека отпорноста на топлина е огромна предност на лупинот над другите цвеќиња. Во овој поглед, некои видови лупини може да се најдат дури и во африканската пустина. Во врска со многу лифлениот лупин, велиме дека се дистрибуира низ целиот свет.

Лупинот позитивно може да го декорира внатрешноста на собата, бидејќи долго време стои во вазна. Ако сакате да создадете цветна хармонија, не плашете се да експериментирате и да ги комбинирате лупините со домаќините, брадестите ириси, делфиниуми и црвени мачки.

Идеални места за садење лупини се градините во селата, цветните леи. Земјоделството станува многу поубаво кога расте лалињата.

Градинар Забелешка: Пиретрам, садење и нега.

Potentilla гуска е прекрасна декорација на градината //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/lapchatka-kustarnikovaya-i-drugie-vidy-roda-lapchatok.html.

Прочитајте тука за магаре.

Репродукција на лупин

Лупинот, како и сите живи суштества на Земјата, има тенденција да се размножува. Во однос на репродукцијата, тоа е можно на два начина: вегетативно и семе.

Првиот метод (вегетативна) репродукција на лупини овозможува да се зачува постојаната боја на цвеќето. Поделбата е подобро да се произведат три до четиригодишни грмушки. Зошто токму толку многу години треба да биде лупин?

Одговарајќи на ова прашање, да речеме дека таквите грмушки формираат розети многу подобро и побрзо, а исто така и ефикасно да се репродуцираат со помош на поделба.

Семето сеење е специјална мешавина. Пролет е најдобро за сеидба. Во пролетта е подготвена мешавина од тревна земја, песок и тресет. Запомнете дека при подготовката на смесата за сеење лупини, потребно е да се набљудува јасен дел - 1: 1: 0.5.

Конзистентноста на смесата треба да биде лабава. Следно, треба внимателно да мелете клубени од стари растенија и семиња. Неопходно е да се обрне внимание на фактот дека фабриката не е многу баран за наводнување, па внимателно да се види наводнување, не претерувајте.

Првите пука се појави за една или две недели по сеидбата. По три или четири недели, можете да започнете садење лупин во цветна градина, бидејќи лупинот веќе има неколку лисја.

Вреди да се запамети дека кога садењето на лупинот, морате да забележите растојание од 40-50 сантиметри помеѓу растенијата. Најдобро е да се засади фабриката во мај, но исто така е можно да слета во април (ако времето е топло).

Препорачано читање: Periwinkle, садење и грижа.

Турски каранфил сорта - terry //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/turetskaya-gvozdika-razmnozhenie-vy-rashhivanie-i-uhod.html.

За садење и грижа за лупин во детали

Често луѓето прибегнуваат кон исмејување на лупин од семиња. Цветни семиња може да бидат сосема различни форми.

Алкалоиди - токсични супстанции содржани во семето на лупинот. Затоа треба да се грижите кога сеете семе.

Неопходно е да се знае дека е препорачливо да се засади лупинот на сончево место, бидејќи е многу веројатно дека цветот нема да се вкорени во сенката.

Почвата за садење цвеќе мора да се подготви однапред, бидејќи мора да биде свежа, лабава, а исто така збогатена со ѓубрива. Лупенот за слетување, како што веќе рековме, е направен во мај или април.

Грижата за лупинот нема никакво потешкотии. За ова е неопходно да се нацрта цвеќе со свежа почва и да се збогати со ѓубрива. Исто така, пожелно е да се отсечат цветни inflorescences.

Вреди да се напомене дека со текот на годините, лупинот ја губи својата визуелна привлечност, и затоа на секои четири години треба да се вклучи во нов слетување.

Когнитивна статија: Календула, слетување и нега.

Карактеристики на садење лаванда во неговата градина //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/vyrashhivaem-aromatnuyu-krasavitsu-lavandu.html.

Погледнете го видеото: Military Lessons: The . Military in the Post-Vietnam Era 1999 (Мај 2024).